-A A +A
Сряда 14 Ноември 2018

Специализирано обучение по приемна грижа, организира ОЦПГ Стара Загора

Специализирано обучение по приемна грижа, организира ОЦПГ Стара Загора

Областен център по приемна грижа – Стара Загора към Сдружение „Самаряни”, организира специализирано обучение по приемна грижа, модул „Проучване и оценка на кандидати за приемно семейство“. То се проведе в семинарната зала на хотел „Ралица“, гр. Трявна. Участници в обучението взеха 18 души, специалисти от ЦОП – В. Търново, София, Радомир, Габрово, управлявани от SOS Детски селища – България.
Семинарът се води от представители на Областен център по приемна грижа, Стара Загора – Иван Димитров, ръководител на екипа по приемна грижа, и Ивайло Ябълкаров, психолог – старши специалист по приемна грижа.
Да се сподели опита на Областния център по приемна грижа, към Сдружение „Самаряни“, при работата с кандидати за приемни семейства, бе една от основните цели на обучението. Друга задача, която бе приоритетна е формирането на единно разбиране на специалистите от различните центрове за обществена подкрепа, участници в обучението, относно подхода при оценяването на кандидатите за приемни родители.
Обучението се проведе под групова форма, с продължителност 24 академични часа, разпределени във времето от 6-ти до 9-ти декември 2010 г.
"Освен семинара имахме възможност да прекараме 2 прекрасни празника заедно - Никулден и Студентския празник. Също се радвам, че създадохме добри колегиални отношения и занапред можем да обменяме информация и да си помагаме." - сподели Иван Димитров, ръководител на ОЦПГ - Стара Загора.