-A A +A
Четвъртък 24 Януари 2019

Приемните деца в област Стара Загора се увеличиха с още едно

Приемните деца в област Стара Загора се увеличиха с още едно

Приемните деца в област Стара Загора се увеличиха с още едно. В момента в областта има 32 приемни деца, настанени в 29 приемни семейства.

Тази седмица в приемно семейство, живеещо в община Чирпан, социалните работници от Областния център по приемна грижа настаниха момченце, което е на 5 години и половина.

Приемните родители са отгледали вече четири свои деца, всичките момичета, но въпреки това голямото им желание беше да полагат грижи за момче.

Детето е прекарало целия си живот до сега в домове за деца, лишени от родителска грижа, но от тази седмица вече има семейство, което да се грижи за него.

Екипът към Областния център по приемна грижа в Стара Загора и колегите им от отдел „Закрила на детето“ в областта, работят в момента по напасването и настаняването на деца в още шест приемни семейства.

Очаква се след приключването на обучението на кандидатите за приемни родители, което в момента тече, броят на приемните родители, искащи да полагат грижи за дете, лишено от родителски грижи, да се увеличи.