-A A +A
Сряда 16 Януари 2019

Август 2011

Две първокласнички в приемни семейства

Две първокласнички в приемни семейства

Хубави поводи за усмивка и удовлетворение радват специалистите от Областния център по приемна грижа в Стара Загора. Трескава подготовка кипи за наближаващия първи учебен 15 септември - предстои оказване на подкрепа на две нови приемни семейства, които тази година ще бъдат в първи клас. Всички знаем, че когато на детето му предстои да бъде в първи клас, вълнението обхваща цялото му фамилия...

Още едно детенце беше изведено от институция

Още едно детенце беше изведено от институция

В един от скорошните августовски понеделници (08.08.2011г.), детенце от институция получи прекрасната възможност да има свое си семейство. То беше настанено в професионално приемно семейство, където ще има възможността да бъде обичано и обгрижвано с много внимание.

Областният център по приемна грижа (ОЦПГ) – София област беше ангажиран по проучването и обучението на приемното семейство и взе активно участие в процеса по опознаване и напасване между детето и семейството, оказвайки подкрепа на приемните родители.

Две момиченца в приемни семейства през Август

Две момиченца в приемни семейства през Август

От началото на месец август, две деца от социални домове намериха родителска обич и грижа в свои приемни семейства на територията на област Стара Загора.

Без пари за приемна грижа през 2012 в Стара Загора

Без пари за приемна грижа през 2012 в Стара Загора

Днес – 09.08.2011 година, представители на Уницеф България ще посетят сдружение „Самаряни“. Идеята на визитата е да бъде проведен мониторинг на проект „Разширяване на модела на приемна грижа в България", в който „Самаряни“ и Уницеф си партнират от октомври 2009 година. Проектът се реализира в 9 области в страната - Стара Загора, Търговище, Велико Търново, Габрово, Смолян, София-град, София област, Шумен, Перник.

Бебе се завърна при семейството си

Бебе се завърна при семейството си

СОЦИАЛНИ РАБОТНИЦИ И ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО ОТ ШУМЕН ПОДКРЕПИХА РОДИТЕЛИ, ЗА ДА МОГАТ ДА ПОЕМАТ ГРИЖИТЕ ЗА СВОЕТО НОВОРОДЕНО БЕБЕ

Новородено бебче бе настанено в приемно семейство в началото на месец юли.