-A A +A
Сряда 21 Ноември 2018

Август 2010

Информационна среща по приемна грижа в Ботевград

Екипът на Институт по социални дейности и практики /ИСДП/ от Областен център по приемна грижа /ОЦПГ/ – София-област проведе информационна среща на тема „Приемна грижа” на 27.08.2010г. в Ботевград. В срещата участваха 22 души, сред които: служители от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Надежда” в с. Гурково, представители на детски градини и училища в община Ботевград, служители в общинската администрация и заинтересовани граждани.

Информационна кампания по приемна грижа се проведе в Годеч

Информационна кампания по приемна грижа се проведе в Годеч

В гр. Годеч се проведе информационна кампания свързана с представянето на социалната услуга „Приемна грижа”. Кампанията беше организирана и осъществена с помощта на община Годеч и Дирекция Социално подпомагане – Отдел закрила на детето. В импровизирано студио в центъра на гр. Годеч, TV Своге предостави възможност на екипът от Областния център по приемна грижа да отговаря на въпроси свързани с кандидатстването, утвърждаването и отглеждането на деца в приемни семейства.

Информационна акция по приемна грижа ще се проведе в Драгоман

На 16.08.2010г. се проведе работна среща между представители на Областен център по приемна грижа – София, представител на Отдел „Закрила на детето” и кмета на град Драгоман - г-жа Соня Дончева. Беше обсъдена стратегията за информиране на общината относно доброволната и професионална приемна грижа. Г-жа Дончева изрази готовност за съдействие и препоръча на празника на града, 28 август, да бъдат раздавани информационни материали. Към момента в гр. Драгоман има две доброволни приемни семейства.

Информираха за приемната грижа безработни лица от Вакарел

На 10.08.2010г. в с. Вакарел, екип от Областния център по приемна грижа, информира безработните , полагащи месечния си подпис като активно търсещи работа, за възможността да станат приемни родители. С любезното съдействие на г-н Зашев, кмет на селото се уговори провеждането на информационна среща, която се състоя на 14.09.2010г. от 11.30 ч. в ритуалната зала на кметството. За събитие се разпространиха рекламни материали сред жителите на селото.

Обучение на кандидат-приемни семейства в Община Костенец

Обучение на кандидат-приемни семейства в Община Костенец

На 5 август завърши обучението на две доброволни кандидат - приемни семейства от община Костенец. Беше приложена новата методика за обучение на приемни семейства, изготвена от Институт по социални дейности и практики и Международна социална служба - България, в рамките на проект „Разширяване на модела на приемна грижа в България”, финансиран от УНИЦЕФ.

Информационна среща в гр. Ихтиман

Информационна среща в гр. Ихтиман

На 05.08.2010 г. eкипът на ИСДП от Областен център по приемна грижа – София-област проведе в Бюрото по труда в гр. Ихтиман информационна среща по приемна грижа с представители на ромската общност. На срещата присъстваха 11 човека, които проявиха интерес относно предоставяната услуга. Беше представен тематичният филм „Доброволна любов” и направено обстойно обяснение за целта на срещата. Филмът предизвика сълзи в очите на по-голямата част от присъстващите дами. На края на срещата някои от участниците зададоха индивидуални въпроси и заявиха желание да кандидатстват за приемни родители.

Покана по случай 12 август - Международен ден на младите хора

Покана по случай 12 август - Международен ден на младите хора

РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР-СТАРА ЗАГОРА, съвместно с РМС „Инициатива” гр. Стара Загора, по случай 12 август- МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДИТЕ ХОРА, организира обществена дискусия на тема „ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ И ВКЛЮЧВАНЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА С УВРЕЖДАНЕ В ОБЩНОСТТА” от 11.00 часа на 12.08.2010 г. в сградата на Ресурсния център - Стара Загора.
Адрес: гр. Стара Загора, ул. "Ген. Столетов"183 (сградата на ПГМТТ „Н.Й.Вапцаров")
ВСИЧКИ ИМАЩИ ИНТЕРЕС ПО ТАЗИ ТЕМА СА ДОБРЕ ДОШЛИ.
След дискусията сме приготвили музикална изненада за всички участници.

Информационна среща в Център за обществена подкрепа, гр. Чирпан

Информационна среща в Център за обществена подкрепа, гр. Чирпан

Днес от 11,00ч. бе проведена информационна среща в ЦОП Чирпан, която бе с участието на ОЗД Чирпан и колеги от ЦОП-а. На срещата присъстваха четири семейства от ромски произход, проявяващи силен интерес към приемна грижа. Две от семействата бяха от Чирпан, а другите две от с. Гита.