-A A +A
Понеделник 19 Ноември 2018

Март 2010

Обучение на студенти по приемна грижа

Обучение на студенти по приемна грижа

Днес - 01 април в зала № 1 на „Комплекса за социални услуги деца и семейства” от 9.00 до 13.00 часа социални работници от Областния център по приемна грижа проведоха обучение по приемна грижа на студенти трети курс в специалност “Социална педагогика” от Тракийския университет.

Откъс от дневника на едно приемно дете

Дневник!!!
За 11-я ми рожден ден ми подариха дневник.
Можете ли да си представите? Все едно съм на шест години.

Обучение за кандидат приемни двойки

На 21 и 22 март 2010г. в зала 1 на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, гр. Стара Загора, ул. "Христо Ботев" 205, се проведоха първата и втората сесия от поредното обучение за кандидати по приемна грижа. Предстоят още 2 срещи, които ще бъдат на 26 и 27 март. Всяка сесия е по седем часа, четири са кандидат приемните двойки, които се включиха в това обучение.

Утвърдиха приемно семейство в Стара Загора

През изминалата седмица, в сградата на Община Стара Загора, се проведе първото за 2010 г. заседание на Комисията за детето – Стара Загора. По време на срещата, социални работници от Областен център по приемна грижа към Сдружение „Самаряни”, представиха досието на едно кандидат приемно семейство. Членовете на Комисията утвърдиха кандидат приемната двойка. Семейството е от Община Стара Загора, и двамата родители са на средна възраст, имат рождени деца.

В петък заседава Комисия за детето

На 19 март 2010 г. /петък/, от 16:00 часа, в стая 711 в сградата на Община Стара Загора ще се проведе заседание на Комисия за детето, на която Диана Димова, изпълнителен директор на Сдружение „Самаряни”, е член. По време на заседанието ще бъдат обсъдени и приети правилата за работа на Комисията и ще бъде разгледана кандидатурата на едно кандидат приемно семейство. Председател на Комисията за детето при Община Стара Загора е д-р Антония Тодорова.

Информационна среща в Детска градина "Пчелица" гр. Казанлък

Днес, 15.03.2010 г. от 12,30 часа социални работници от Областния център по приемна грижа ще проведат информационна среща с персонала на Детска градина „Пчелица” гр. Казанлък.

Думите на една приемна майка

Казвам се Таня!
Срещнах моята малка принцеса преди няколко месеца. Оттогава съм неин приемен родител.

Сдружение „Самаряни” домакин на първата работна среща на Областните центрове по приемна грижа

Сдружение „Самаряни” домакин на първата работна среща на Областните центрове по приемна грижа

В Стара Загора се проведе първата работна среща на Областните центрове по приемна грижа. На 4 и 5 март в конферентната зала на хотел „Верея”, гр. Стара Загора, се бяха събрали над 70 специалисти, които работят за разширяването на модела по приемна грижа. Домакин на събитието беше Сдружение ”Самаряни”. Причината, поради която Стара Загора беше избрана за провеждането на първата среща е, че точно тук Сдружение „Самаряни” преди две години основа първия в страната Областен център по приемна грижа. Модела на работа на Самаряни се мултиплицира в още 8 области на страната /Велико Търново, Габрово, Търговище, Смолян, Шумен, Перник, София град, София област/, с подкрепата на УНИЦЕФ.

Обучение по приемна грижа в гр. Казанлък

На 01 и 02 март 2010 г. в гр. Казанлък се проведе 2-дневно обучение по приемна грижа. То е базисно и е предназначено за социални работници от Отдел закрила на детето - Казанлък. В двудневното обучение освен социални работници от ОЗД – Казанлък се включиха и колеги от Отдел “Социална закрила” в Д”СП” – Казанлък и представител на Фондация “Сийдър”.