-A A +A
Сряда 16 Януари 2019

Март 2009

Пресконференция

На 31 март 2009 г. от 11.00 ч., в залата на БТА-Стара Загора, ще се проведе пресконференция.
Участници в пресконференцията ще бъдат г-н Ивайло Крачолов - заместник кмет на Община Чирпан и г-н Иван Димитров - ръководител на Областен център по приемна грижа към Сдружение "Самаряни".

Нека заедно да разкажем за приемната грижа в Стара Загора

На 6.04.2009 година Областният център по приемна грижа към Сдружение „Самаряни” с помощта на Дирекция „Социално подпомагане”, АРК – България и УНИЦЕФ – България организират обществена дискусия на тема: „Нека заедно да разкажем за приемната грижа в Стара Загора”.
Дискусията ще се проведе в конферентната зала на Областна администрация, която се намира на бул. "Цар Симеон Велики" 108.

Нови приемни деца

През последните две седмици на март месец социалните работници от Областния център по приемна грижа с помощта на социалните работници от ОЗД настаниха две нови деца в приемни семейства.
Първото дете беше преместено от ДМСГД в приемно семейство, живеещо в района на Стара Загора.

Покана за участие в среща от УНИЦЕФ

На 31 март 2009 г. от 09:15 ч., в зала “Александър” на Хотел Радисън, гр. София, ще се проведе среща на партньорите на УНИЦЕФ. Г-жа Диана Димова, изпълнителен директор на Сдружение „Самаряни” получи покана за участие в срещата. Двете организации са в партньорски отношения във връзка с реализирането на проект „Създаване на областен център по приемна грижа в гр. Стара Загора”.

Справяне с поведението на децата

На 26 март, 2 и 7 април ARK –България и Сдружение „Самаряни” организират обучение за социалните работници от Областния център по приемна грижа и приемните родители на тема „Справяне с поведението на децата”. Обучител ще бъде Ива Уорд – международен консултант по социална работа. Тренингът ще бъде целодневен.

Мадона иска второ дете от Малави

Мадона най-накрая успя официално да осинови Дейвид Банда, детето, което взе от африканската държава Малави още през 2006 година. Тогава започна и процедура по осиновяването.

Сдружение "Самаряни" получи покана

Сдружение “Самаряни” получи покана за участие на церемонията по връчване на наградите „Дарител на 2008 година”. Събитието ще се проведе на 19 март 2009 г., от 19.00 ч. в хотел „Мериан Палас”, Стара Загора. Организатори са Асоциация на обществените фондации в България.

Сдружение "Самаряни" получи покана

Сдружение “Самаряни” получи покана за участие на церемонията по връчване на наградите „Дарител на 2008 година”. Събитието ще се проведе на 19 март 2009 г., от 19.00 ч. в хотел „Мериан Палас”, Стара Загора. Организатори са Асоциация на обществените фондации в България.

Покана

Уважаеми колеги, съмишленици и приятели,
ще се радваме, ако намерите време и желание да се срещнете с децата, които живеят в част от Домовете за деца, лишени от родителска грижа /ДДЛРГ/ на територията на община Стара Загора, а това са – «Мария Терезия», «Българка» и «Теофано Попова».

Обучение Книга по житейската история на детето

На 11 март от 9 до 12 часа продължава обучението на екипа по приемна грижа към Областния център по приемна грижа на тема: "Книга по житейската история на детето". Обучител отново ще е Кристиян Келбърг.