-A A +A
Неделя 20 Януари 2019

Ирмела Вийман лектор в семинар по приемна грижа

Екипът от Областен център по приемна грижа - Стара Загора взе участие в семинар на тема: „Какво е нужно за успешното настаняване на приемното дете и Критерии при избор на приемни родители”, който се проведе на 14 април 2011 г. Организатори на събитието са Столична община съвместно с Фондация “Приятели 2006”, с българо-немско участие, работеща в областта на приемната грижа.

Лектор бе г-жа Ирмела Вийман от Германия - дипломиран психолог, психотерапевт и семеен терапевт и е известна с работата си в областта на приемната грижа, както и с издадените книги по тази тема. Неотдавна Фондация „Приятели 2006” организира издаването на нейната книга „Приемни семейства - опит, помощ, перспективи” на български език, която се разпространява безвъзмездно и получи широка приемственост.

Семинарът предостави възможност за запознаване с германски практики и дискусии за наболели проблеми в областта на приемната грижа и осиновяването.  В семинара участваха и експерти от Държавната агенция за закрила на детето, Столична община, Министерство на труда и социалната политика.