-A A +A
Неделя 20 Януари 2019

Доброволна акция по приемна грижа - успешна!

Доброволна акция по приемна грижа - успешна!

На 28 май 2011 година (събота) във връзка с традиционното издание на дните на доброволчеството, организирани от Фондация „Помощ за благотворителността в България", в партньорство с Американската Търговска Камара, Сдружение „Самаряни“ посрещна 40 доброволеца от Карлсберг Груп, които ентусиазирано се включиха в информационна кампания за популяризиране на приемната грижа.

В 11.30 часа, колите на Карлсберг се насочиха в петте посоки, които бяха определени за отправни точки на информационната кампания – Казанлък, Павел Баня, Мъглиж, Раднево и Гълъбово. Включиха се 20 търговски представители от Карслберг Груп, 5 студентки от Тракийски университет, които са доброволци към Самарянска доброволческа служба и 6 души от екипа на Областен център по приемна грижа, Стара Загора.

Основната цел на акцията беше да се стимулира интереса към приемната грижа в по-малките общини от област Стара Загора. Разпространени бяха общо 1600 листовки, 350 дипляни, 1300 книжки с детски истории и 30 плаката.

Най-големият екип „атакува“ град Казанлък, където улиците и парковете бяха най-оживени. Там към доброволците се присъединиха и няколко от приемните семейства от района, които с желание раздаваха информационни материали. Не малко са и книжарниците, детските и хранителни магазини, аптеките и други търговски обекти, които с лекота приеха да разпространяват книжки за оцветяване, с приказки за деца, които имат нужда от семейство. Тези книжки се предоставят от Областния център и се разпространяват безплатно.

Последният екип се завърна от гр. Гълъбово в 16.30 ч. По всичко пролича, че екипът на Карлсберг Груп са чувствителни на тема деца в неравностойно положение и са силно загрижени за осигуряване на по-добър начин за отглеждането им в приемни семейства, след като за втори път помагат на ОЦПГ-Стара Загора.

По време на акцията повечето от доброволците проявиха особен интерес по темата - задаваха много въпроси и са в готовност да разкажат на своите близки и познати повече за приемната грижа.