-A A +A
Понеделник 21 Януари 2019

Две първокласнички в приемни семейства

Две първокласнички в приемни семейства

Хубави поводи за усмивка и удовлетворение радват специалистите от Областния център по приемна грижа в Стара Загора. Трескава подготовка кипи за наближаващия първи учебен 15 септември - предстои оказване на подкрепа на две нови приемни семейства, които тази година ще бъдат в първи клас. Всички знаем, че когато на детето му предстои да бъде в първи клас, вълнението обхваща цялото му фамилия...

Истината е, че на 18 август (миналата седмица), седемгодишно момиченце бе изведено от институция и към момента се радва на обичта и вниманието на своето приемно семейство. Това се случва в малко населено място в Община Стара Загора, където живеят новите професионални приемни родители. Пристъпването на училищния праг, напълно новата ситуация, в която детето попада - това са въпросите, които вълнуват семейството днес и от тях зависи до голяма степен адаптацията на първолака.

Друго детенце, отново бъдеща първокласничка , в момента опознава бъдещото си приемно семейство. Специалистите наричат тези срещи опознавателни - неотделима част от целия процес на настаняване на дете в приемно семейство. Социалните работници, обвързани със случая споделят, че малката принцеса е видимо много щастлива от посещенията на бъдещата приемна майка. Очаква се настаняването на детето да се случи съвсем скоро.