-A A +A
Четвъртък 24 Януари 2019

Връчени бяха споразумения на общините-партньори по проект "И аз имам семейство"

Връчени бяха споразумения на общините-партньори по проект "И аз имам семейство"

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще връчи днес, 8 декември 2011 г., споразумения на общини-партньори по проект "И аз имам семейство" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Началото е в 13:00 часа, в зала 2 на МТСП. На церемонията ще присъстват заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов. Кметовете са поканени още в 11.00 ч. в Министерството, за да им бъдат дадени разяснения по изпълнение на проекта.

Проектът е в изпълнение на стратегията на правителството „Визия за деинституционализацията на децата в Република България” и е насочен към развитие на приемната грижа като алтернатива на настаняването на децата в специализирани институции. Приоритет при неговата реализация е помощта за бебетата и децата до 3 години, както и за децата с увреждания.

82 са одобрените общини, които ще работят по проекта. Поради отказ от страна на общинската администрация в Стара Загора да подаде документи Общината не е включена в проекта. Благодарение на активността на Сдружение "Самаряни" и съпричастието на новия кмет г-н Живко Тодоров лично министърът Тотьо Младенов се ангажира Община Стара Загора да бъде включена в началото на следващата година, въпреки всички изпуснати срокове.