-A A +A
Неделя 20 Януари 2019

Успешно настаняване

Успешно настаняване

Добрата работа на Oтдел "Закрила на детето" в Стара Загора, на I РПУ, на Звено „Майка и бебе“, на Областния център по приемна грижа и едно от приемните семейства тук в Стара Загора промени деня за едно бебе на 5 месеца.

За нас, това е първото спешно настаняване на дете в приемно семейство. Ситуацията бе следната: в областният център по приемна грижа – Стара Загора имахме подготвено приемно семейство за бебе-пеленаче – млади родители с 2 големи деца. Имахме и нагласата, че едно няколкомесечно бебенце, за което до скоро се грижеха в Звено „Майка и бебе“ има възможност да бъде настанено в приемна грижа, но сякаш не бяхме сигурни дали ще можем да реагираме толкова бързо.

От отдела за закрила на детето ни се обадиха около 11 часа. Веднага трябваше да разговаряме с приемното семейство. Истински късмет – те бяха на разположение и бързо взеха решението да приемат това малко дете, което не можеше да остане повече с майка си. И така до 17.00 часа... и документите бяха подготвени, и детето беше нахранено и преоблечено от колегите от Звено „Майка и бебе“, и лекар прегледа състоянието му... Приемното семейство гушна бебето и пое към своя дом.

От Областния център по приемна грижа предварително се бяхме погрижили - осигурили бяхме дарители на нова кошара, детска количка и дрехи. Искрени благодарности отправяме към всички включили се дарители. Най-големите аплодисменти, обаче, са за приемното семейство, решило да се грижи за бебето, което в противен случай щеше да попадне в дом.

Това е 33-то дете, настанено в приемно семейство в област Стара Загора. Настаняванията ще продължат.