-A A +A
Четвъртък 15 Ноември 2018

Социалните работници тръгват по детските градини

Екипът на Областния център по приемна грижа започва кампания, която ще има за цел да разпространи безплатно по детските градини в град Стара Загора книжки за оцветяване, съдържащи истории за деца лишени от родителски грижи. Те включват шест разказа и тематично подходящи картинки за оцветяване към тях.
От Областния център предвиждат тази информационна компания да мине на две вълни. Първата ще включва разпространение на книжките по детските градини в града, в които социални работници вече са осъществили информиране на персонала и по големите книжарници в Стара Загора, като „Хеликон”, „Пингвините” и „Orange”.
Втората вълна ще обхване и останалите детски градини, като задачата пред социалните работници от екипа е до тогава, работещите във всички детски заведения в Стара Загора да бъдат запознати с принципите на приемната грижа.
Целта на книжките за оцветяване не е само да се разпространява идеята за приемничеството, но и да се подпомага изграждането на толерантност в учителите, в обгрижващия персонал, в децата и в техните родители към приемните деца и тези, живеещи в институции.