-A A +A
Четвъртък 24 Януари 2019

Сдружение „Самаряни” открива Мобилен информационен център по приемна грижа в Казанлък

На 22 юли 2009 г. от 10.30 часа на площад „Севтополис” в гр. Казанлък, Сдружение „Самаряни” ще открие Мобилен информационен център по приемна грижа. След откриването на Мобилния център, социалните работници ще бъдат на площада два пъти месечно в определени дни от седмицата. В тези дни специалистите по приемна грижа ще информират жителите на Казанлък за възможността да помогнат на децата от старозагорските институции.
Ще бъде обособен детски кът, за да могат децата на гражданите, които се интересуват по въпросите, свързани със социалната услуга “приемна грижа”, да бъдат включвани в различни занимания. Те ще оцветяват, ще рисуват или ще четат детски истории, заедно с помощта на социален работник от Областния център.
Откриването се реализира със съдействието на Община Казанлък.
До момента Мобилен информационен център по приемна грижа беше открит в гр. Чирпан и инициативата беше положително приета от местните жители и децата им. Подобни Информационни центрове предстои да бъдат открити в Гурково, Павел баня и Стара Загора.
Очакванията и целите на Сдружение “Самаряни” относно откриването на информационни центрове по приемна грижа през летния сезон са свързани с дългосрочно поставените цели – да се намерят повече семейства за децата от старозагорските домове за деца, лишени от родителска грижа. През цялото лято специалистите по приемна грижа ще бъдат сред жителите на градовете от Старозагорска област, за да се увеличи броят на приемните семейства и така да направим повече деца щастливи.