-A A +A
Вторник 13 Ноември 2018

Сдружение "Самаряни" получи покана

Сдружение “Самаряни” получи покана за участие на церемонията по връчване на наградите „Дарител на 2008 година”. Събитието ще се проведе на 19 март 2009 г., от 19.00 ч. в хотел „Мериан Палас”, Стара Загора. Организатори са Асоциация на обществените фондации в България.
За трета поредна година Асоциацията връчва своите награди „Дарител на годината” на фирми или физически лица, които са направили значими дарения към Обществените фондации в своите градове, а също така и организации със съществен принос за развитието на Обществените фондации в България. Тази година домакин на церемонията по връчване на наградите „Дарител на годината” ще бъде Стара Загора.
Досегашни носители на наградите “Дарител на годината” са Йордан Лечков, братя Неделчиви, Холдинг “Загора”, „Ивентас” ЕООД, „Явор” ООД, “София Ауто ГД” АД, „Канучтехпром” ЕООД, “Диана комерс” АД, “Технострой - Инженеринг 99” АД, ЗК „Български имоти”, „Ефко груп”, Туристическо дружество „Сърнена гора”, УН "Васил Дечев" и други фирми, организации и граждани от различни региони на страната. Специфичното за наградата е, че тя се дава на дарители, които подпомагат своите общности (град, община, регион). Това са фирми или граждани, които искат да подобрят живота в своя град и на хората, които живеят около тях.
Може би сумите, измерени в национален мащаб и сравнени с даренията на големите национални компании са малки, но ефектът, който е постигнат е много по-значим.
За по-малко от 5 години членовете на Асоциацията на Обществените фондации в България осъществиха 174 проекта на обща стойност 3 116 000 лв., подкрепиха 114 местни организации, помогнаха на над 700 000 души.