-A A +A
Неделя 20 Януари 2019

Първият спомен на едно приемно дете

Спомням си много добре първия ден в моето ново семейство. Денят, в който се преместих при моите нови мама и тати, беше най-щастливият в моя живот. Нищо, че съм още малък, само на 8 години.
Спомням си как новите ми мама и тати дойдоха в училище. Това беше моят последен учебен ден. Щях да бъда във ваканция за 3 месеца. Мама Веска и тати Жоро дойдоха на тържеството. После заедно отидохме в Дома. Мама ми подари сини дънки и бяла блуза. Облякох ги и се сбогувах с децата от Дома.
Тръгвахме към моя нов дом, къщата на мама Веска и тати Жоро. Колата на тати е синя, много хубава и бърза. Той кара много добре. Аз стоях до мама Веска. Пътувахме дълго. Беше красиво. Изпреварвахме много коли. Имаше много дървета по пътя.
Чаках с нетърпение да отида в новия си дом и да видя пак новата си стая. Стаята ще бъде само за мен. Аз вече я бях виждал. Заведоха ме Галя и Петя – моите социални работници. С нас дойде и Рени, която се грижеше за мен в Дома. Тогава си оставих любимата играчка - един робот, който може да ходи. Разбира се той не е истински, а с батерии. Мама Веска ми каза, че той ще ме чака да се преместя да живея у тях.
Стигнахме. Бях толкова щастлив. Вече си имах мама и тати, и моя собствена стая. Мама беше сготвила. Имаше пържени картофки и кюфтенца. Аз обичам картофки. Беше вкусно. Моята нова майка е най-добрият готвач на света.
Преди да ядем, мама Веска и тати Жоро ми показаха отново всяка стая в къщата. Аз ги накарах. Къщата е най-голямата, която съм виждал. Много е хубава. Има и голям двор, в който ще си играя. Мама и тати ми казаха, че сега това е и мой дом.
После отидохме в моята стая и мама ми помогна да си подредя нещата. Тати ми показа къде ще оставям моите играчки и други неща.
Училището, в което ще уча, е до къщата на мама Веска и тати Жоро. Тази година ще бъда във втори клас. Ще имам нова учителка и нови приятели.
Тати Жоро ми е обещал, че през лятната ваканция заедно ще караме колело, ще плуваме и ще се разхождаме в парка. Ще играем и футбол. Ще бъде най-хубавата ми ваканция!
Щастлив съм, че имам нови мама и тати. Първият ми ден с тях е най-хубавият в живота ми. Нищо, че съм още малък.

(Записал Ивайло Ябълкаров)