-A A +A
Четвъртък 24 Януари 2019

Приемно семейство пое грижите за едногодишно момиченце

Приемно семейство пое грижите за едногодишно момиченце

Началото на една от последните седмици преди празниците бе много добро за социалните работници от Областния център по приемна грижа в град Стара Загора. На 12 декември в младо приемно семейство, живеещо в община Стара Загора бе настанено дете. Приемното дете е момиченце и преди два месеца навърши една годинка.

По-голямата част от тази една годинка детето е живяло в институция, но е поддържало редовни контакти със своите рождени родители.

От 12 декември то е настанено в приемното семейство и то, с помощта на социалните работници от Центъра и ОЗД – Стара Загора и съдействието на биологичните родители, ще се грижи за приемното дете и ще му предложи , така нужната му, семейна среда за развитие.

Социалните работници от Областния център по приемна грижа работят и по напасването и на още един приемен родител от общината. Надеждите са, че в началото на следващата година и при него ще може да се настани приемно дете.

Въпреки наближаващите празници от Областния център подготвят и нова обучителна група, която се планира да започне срещи в края на тази година или в самото начало на 2012 година.