-A A +A
Сряда 21 Ноември 2018

Областен център по приемна грижа гр. Стара Загора - домакин на 30 доброволеца в Дните на доброволчеството

Областен център по приемна грижа гр. Стара Загора - домакин на 30 доброволеца в Дните на доброволчеството

На 23 октомври Американската търговска камара в България и Фондация Помощ за Благотворителността в България организират станалото вече традиционно - есенно издание на Дни на доброволчеството.

За пореден път, служители от водещи международни и български компании ще се включат в различни инициативи в няколко града, с подкрепата на своя работодател. Доброволците, които ще жертват почивния си ден в полза на обществото ще засадят дръвчета в природни паркове, ще помагат в болници, домове за възрастни хора, домове за деца и дневни центрове, и ще се срещнат с деца и младежи в неравностойно положение, за да споделят с тях своите знания и опит или просто за да прекарат заедно един ден и да общуват без обичайните ограничения.

Сдружение "Самаряни" е един от домакините на тази инициатива. Доброволците ще се включат в раздаването на информационни материали за приемната грижа в различни квартали на гр. Стара Загора. Това е една уникална възможност, хора от бизнеса да се докоснат до социалната сфера и да се запознаят с неправителствния сектор.

30 доброволците са заявили свето желание да участват в информационната кампания на Сдружение "Самаряни". Те са служители на Карлсберг Груп от региона на Стара Загора и Пловдив.

Информационната кампания на Областният център по приемна грижа - гр. Стара Загора ще стартира на 23.10.2010 г., в 10,00 часа, от Комплекса за социални услуги за деца и семейства, ул."Хр. Ботев" 205, и ще завърши в 13,00 часа с чаша кафе.