-A A +A
Неделя 20 Януари 2019

Септември 2011

Информационна инициатива по приемна грижа в Пирдоп

Информационна инициатива по приемна грижа в Пирдоп

На 27.09.11г., от 11ч.-13.00ч, социални работници от Областния център по приемна грижа - София  проведоха в гр. Пирдоп  информационна инициатива по приемна грижа. Поканени бяха младежи доброволци на Българския червен кръст.

Социалните работници от ОЦПГ- София област обясняваха на проявилите интерес граждани същността и спецификите на приемната грижа, видовете приемна грижа и процедурата по кандидатстване.

32 станаха приемните дечица в област Стара Загора

32 станаха приемните дечица в област Стара Загора

Изминалата седмица беше много успешна и щастлива за екипа по приемна грижа към Областния център по приемна грижа в град Стара Загора. На 19-ти и на 20-ти септември от един от домовете за деца, лишени от родителска грижа в града бяха изведени две момиченца и съответно настанени в две приемни семейства.

Областен център по приемна грижа Шумен и БМЧК заедно представят приемната грижа

 

Социални работници от Областния център по приемна грижа /ОЦПГ/ - Шумен заедно с доброволци от Българския младежки червен кръст – Шумен проведоха среща с граждани на Велики Преслав.

Младите доброволци представиха приемната грижа и силата на мисията, която поемат приемните родители. Социалните работници подкрепиха младежите, като представиха условията за кандидатстване за приемни родители.

Мисия на проект "Семейство за всяко дете"

Мисия на проект "Семейство за всяко дете"

Традиционната среща на партньорите, които работят за развитието на социалната услуга Приемна грижа в Област Шумен се проведе на 13 септември, 2011 година. Присъстваха представител на РД СП – Шумен, Началник отделите за закрила на детето от Шумен, Велики Преслав, Нови пазар, Венец и Каолиново, координатора на UNICEF по проект „Семейство за всяко дете", директорите на КСУДС – Шумен и ЦОП – Нови Пазар, социални работници от Областния център по приемна грижа и Центъра за обществена подкрепа - Нови Пазар.

БМЧК и "Самаряни" ще отговарят на въпроси по "приемна грижа"

БМЧК и "Самаряни" ще отговарят на въпроси по "приемна грижа"

В първата седмица на новата учебна година, Българския младежки Червен кръст в област Стара Загора (БМЧК) и Сдружение "Самаряни" ще запознаят любознателните с приемната грижа.

На 19 септември стартира информационна кампания „Всички имаме грижата” на доброволци от Българския младежки Червен кръст в област Стара Загора в партньорство със Сдружение „Самаряни“.

Кристиян Келбърг на гости на "Самаряни"

Кристиян Келбърг на гости на "Самаряни"

 

Последните три дни бяха много специални за екипа на Областния център по приемна грижа в град Стара Загора.

От 31.08 до 02.09 на гости на социалните работници беше един от създателите на екипа – Кристиян Келбърг. Шведският специалист в социалната работа, който има над 25 години опит в приемната грижа и самият той е бил приемен родител, посети страната ни, за да се срещне с екипа на Сдружение "Самаряни".

Отговаряме на въпроси по "Приемна грижа"

Отговаряме на въпроси по "Приемна грижа"

Здравейте, скъпи приятели!

Екипът на Областния център по приемна грижа в Стара Загора подбра за Вас едни от най-често задаваните въпроси относно приемното родителство и най-любезно ви предоставя възможност да се запознаете с техните отговори. Прочетете повече какво питат потенциалните приемни семейства в следващите редове…