-A A +A
Четвъртък 24 Януари 2019

Юни 2011

Обучения по приемна грижа

В рамките на Проект „Национален Ресурсен център по приемна грижа” Институт по социални дейности и практики провежда обучения по приемна грижа в Бургас, Варна и Дупница. В обученията са включени професионалисти не само от посочените градове, но и от съседни общини. Целта на обученията е да подготвят доставчици на социални услуги в Бургаска, Варненска  и  Кюстендилска област, които  да извършват самостоятелно обучения на кандидатите за приемни семейства.

За бебетата и нуждата им да бъдат обичани

За бебетата и нуждата им да бъдат обичани

„ЗА БЕБЕТАТА И НУЖДАТА ИМ ДА  БЪДАТ ОБИЧАНИ” -  това е мотото, което Областният център по приемна грижа в Шумен избра за най-новата си кампания.

Целта, която си поставят социалните работници от Центъра и техните партньори от Отдела за закрила на детето, е да бъдат насърчени повече хора да приемат в дома си новородени бебета, чиито родители са затруднени да се грижат за тях.

Кампанията стартира на 29 юни 2011 година.

Приемен родител номиниран в конкурс за "Добър Самарянин"

Приемен родител номиниран в конкурс за "Добър Самарянин"

За добрата и благородна постъпка, за примера и милосърдния жест, Марина Димитрова - приемен родител от 2009 година, бе номинирана в конкурса на Сдружение "Самаряни" - "Търси се... Добрият Самарянин, днес!".

Шанс за успех на приемната грижа в Пернишка област

Шанс за успех на приемната грижа в Пернишка област

На 01.06.2011 г. социални работници от Областен център по приемна грижа (ОЦПГ) – Перник проведоха информационна среща в сeло Извор,  община Радомир.

Информационната среща бе прдварително обявена под надслов “За бебетата и нуждата им да бъдат обичани”. На поканата на ОЦПГ – Перник се отзоваха 29 жители на селото. Срещата премина при оживен интерес от страна  на присъстващите, бяха зададени много въпроси във връзка със същността и процедурите в приемната грижа, споделиха се загриженост за децата без родителска грижа и се признаха отговорностите на възрастните към тях.