-A A +A
Понеделник 21 Януари 2019

Септември 2010

Американското посолство показа подкрепата си към развитието на приемната грижа в България

Американското посолство показа подкрепата си към развитието на приемната грижа в България

Американското посолство, показа подкрепата си към развитието на приемната грижа в България, като на 27 септември 2010 г., даде прием по този повод. На събитието бяха поканени и две приемни семейства от област Стара Загора. За съжаление едно от тях не успя да присъства, понеже и рождените и приемното дете се разболяха. Другото семейството от Стара Загора, което успя да се включи сред гостите на приема бе в пълен състав, т.е. приемните родители, техните две деца и три годишното момченце, за което се грижат от май месец, тази година.

Информиране на безработни лица в гр. Сливница

Информиране на безработни лица в гр. Сливница

Представители от Областен център по приемна грижа – София област, на 24.09.2010г., присъстваха на организираната от Дирекция ”Бюро по труда” в гр. Сливница „Трудова борса за работодатели”. Безработни лица от община Сливница бяха информирани за възможността да намерят трудова реализация като професионални приемни родители.

Балони с надписи "Всяко дете иска семейство"

Балони с надписи "Всяко дете иска семейство"

На 15 .09.2010г. представители на Областния център по приемна грижа – София област съвместно с ОЗД - Правец присъстваха на откриването на новата учебна година в основно училище "Васил Левски" в град Правец. В класните стаи на първокласниците на родителите и учителите беше направено кратко представяне на приемната грижа. Раздадени са рекламни материали и покани за предстояща информационна среща на 21.09.10 г.от 16.30 ч. в Дневен център за възрастни и хора с увреждания в Правец. Децата получиха балони с надпис "ВСЯКО ДЕТЕ ИСКА СЕМЕЙСТВО".

Група за подкрепа

Група за подкрепа

Днес, 15-ти септември 2010 г., от 18 часа ще се проведе поредната среща на приемните семейства от област Стара Загора. В групата за подкрепа са потвърдили участие няколко семейства от града. За да бъде улеснено протичането на групата, е предвидено социални работници от Областния център по приемна грижа и доброволци да се грижат за приемните и рождените деца на приемните родители.

15-ти септември е!

15-ти септември е!

Днес е 15-ти септември. Освен, че е нормален работен ден, днес е и първият учебен ден за учениците. Първокласници са и пет деца, живеещи в приемни семейства в област Стара Загора. Четири от тях ще учат в областния град, а едно ще бъде в начално училище в град Чирпан. И петте са момиченца, които, преди да бъдат настанени в приемните семейства, са живели в домове за деца лишени от родителска грижа. Всички започват училище с голям ентусиазъм и желание.

Обява за работа

Сдружение "Самаряни" търси да назначи:

Специалист/Мениджър "Социален маркетинг и масмедии"

Изисквания:
- Висше образование;
- Отличен писмен и говорим български език;
- Мн. добър писмен и говорим английски език;
- Мн. добра компютърна грамотност;
- Комуникативна личност.

Предлагаме:
- Провеждане на специализирано вътрешно обучение по “Мениджмънт на социалния маркетинг и комуникация с обществеността”.
- Въвеждащи обучения:
работа с уеб платформи- Joomla и Drupal;
мейлинг лист;
Google Apps;
Въведение в социалната работа;

Великолепната шесторка

Великолепната шесторка

Вторият сезон на „Великолепната шесторка" започва на 22 септември в 20.00 часа по bTV. Шоуто, което създаде нов модел на благотворителност в България, ще се излъчва в най-гледаното време на bTV в продължение на 3 месеца. Мисията на шоуто, което отново се реализира в партньорство с УНИЦЕФ, е да събере средствата, с които ще бъде закрит дом за деца на възраст 0-3 г., а именно домът в Шумен. За целта УНИЦЕФ ще създаде мрежа от услуги за подкрепа на семейства и родители на малки деца, която ще се превърне в модел за затваряне на домове за бебета и превенция на изоставянето. Слоганът на предаването е «Семейство за всяко дете!»

Оценяват състоянието на децата по домовете

Оценяват състоянието на децата по домовете

От утре започва оценка на всички деца със затруднения по домовете в България. Ще бъде оценено психическото и физическо състояние и на бебетата, които трябва да преминат в домовете за по-големи. Целта е да се осигури адекватна грижа за тях, обявиха от Държавната агенция за закрила на детето. Друга цел на агенцията е извеждането на децата от домовете. На всеки пет часа, всеки ден в България се изоставя бебе в дом. От общо 3 хиляди изоставени бебета всяка година, само 1 процент си нямат родители. 99 процента от изоставените са с живи родители, които не могат или не искат да ги гледат поради бедност или болест.