-A A +A
Четвъртък 15 Ноември 2018

Юни 2010

Отдел "Закрила на детето", гр. Стара Загора

Отдел "Закрила на детето" - гр. Стара Загора се намира в Дирекция "Социално подпомагане" - гр. Стара Загора.
Валентина Бонева - Началник отдел
Национална телефонна линия за деца: Тел. 116 111

Дирекция "Социално подпомагане", гр. Стара Загора

Дирекция "Социално подпомагне" - гр. Стара Загота е териториално поделение на Агенция "Социално попомагане".
Снежана Апастолова - Директор
www.asp.government.bg

Регионална дирекция "Социално подпомагане", гр. Стара Загора

Регионалната дирекция "Социално подпомагане" - гр. Стара Загора е териториално поделение на Агениця "Социално подпомагане" и обхваща дейността на Дирекциите "Социално подпомагане" в  гр. Гурково, гр. Мъглиж, гр. Казанлък, гр. Стара Загора, гр. Чирпан, гр. Раднево и гр. Гълъбово.
Дияна Канева - Директор

Сдружение "Самаряни, Стара Загора - Комплекс за социални услуги за деца и семейства

Дейността на Комплекса включва Център за обществена подкрепа, Звено “Майка и бебе” и Областен център по приемна грижа, в които се предлагат услуги в общността по благосъстояние и закрила на децата в община Стара Загора. Те предлагат форми на грижи за деца в общността и деца в риск, като осигуряват възможността да растат в семейна или близка до семейната среда.
Нейко Иванов - Директор
www.samaritans.bg

Втора национална среща на Областните центрове по приемна грижа

Втора национална среща на Областните центрове по приемна грижа

Втора национална среща на Областните центрове по приемна грижа ще се проведе на 1 и 2 юли 2010 г. в гр. Велико Търново. Представители на Сдружение „Самаряни“ ще присъстват на работната среща. Основната цел ще бъде обмяна на информация относно развитието на националната кампания по приемна грижа, която стартира в края на април месец и ще продължи до септември месец тази година. Участници в срещата ще бъдат представители на Института по социални дейности и практики, Международна социална служба, Уницеф България и Сдружение "Самаряни".

Две информационни срещи по приемна грижа ще се проведат в края на месеца

Две информационни срещи по приемна грижа ще се проведат в края на месеца

На 30 юни 2010 г. /сряда/ в Дом за деца и младежи с умствена изостаналост, с. Петрово, и в Дом за медико-социални грижи за деца, гр. Бузовград, ще се проведат информационни срещи по приемна грижа. Специалистите по приемна грижа от Областния център, управляван от Сдружение „Самаряни“, ще се срещнат с персонала на двете институции, за да запознаят служителите със съществуващата възможност да се помогне на децата без родители.

Информационна кампания по приемна грижа стартира и в гр. Чирпан

Информационна кампания по приемна грижа стартира и в гр. Чирпан

Работна среща относно развитието на социалната услуга „Приемна грижа“ се проведе в понеделник /28 юни 2010 г./, в Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ в гр. Чирпан. Диана Димова, изпълнителен директор на Сдружение „Самаряни“ и Иван Димитров, ръководител на Областния център по приемна грижа, се срещнаха с директора на центъра в гр. Чирпан и с представители на местната дирекция за социално подпомагане и отдела за закрила на детето.

Старт на националната кампания за приемна грижа

WEB страница: speshno.info

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай ще дадат старта на национална кампания за приемна грижа «Всяко дете иска семейство» утре, 20 април 2010 г. Тя ще бъде обявена в 12:00 часа, в Прес клуба на БТА, съобщиха от социалното министерство. Кампанията ще обхване периода април - август 2010 г. Тя цели да повиши чувствителността и информираността на обществото относно тази социална услуга.

Започва национална кампания за приемна грижа “Всяко дете иска семейство”

WEB страница: az-jenata.bg

Децата, лишени от родителски грижи, копнеят за дом и семейство. Те искат да прегръщат и да бъдат прегръщани, да обичат и да бъдат обичани... точно както всички останали деца. Не е трудно да бъдеш приемен родител, нито да помогнеш “Приемна грижа” да стигне до възможно най-много деца.

Какво? Представяне на национална кампания за приемна грижа “Всяко дете иска семейство”, която ще обхване периода април – август 2010 г.
Кога? 20 април (вторник) 2010 г., 12 ч.
Къде? Прес клуб на БТА, бул. “Цариградско шосе” 49, гр. София

Старт на националната кампания за приемна грижа

WEB страница; bulgaria-news.bg

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай ще дадат старта на национална кампания за приемна грижа «Всяко дете иска семейство» утре, 20 април 2010 г. Тя ще бъде обявена в 12:00 часа, в Прес клуба на БТА, съобщиха от социалното министерство. Кампанията ще обхване периода април - август 2010 г. Тя цели да повиши чувствителността и информираността на обществото относно тази социална услуга.