-A A +A
Четвъртък 24 Януари 2019

Август 2009

Старозагорци проявяват реален интерес към приемната грижа

Старозагорци проявяват реален интерес към приемната грижа

Днес една семейна двойка от Стара Загора заяви желание да кандидатства за приемно семейство след като посети Мобилният информационен център по приемна грижа в парк „Баня пиперка” и разговаря със социалните работници. Предстоят редица от индивидуални информационни срещи с двойката и евентуалното им включване в предстоящо обучение.
Мобилният център по приемна грижа ще бъде позициониран всяка сряда до края на октомври на различни места в гр. Стара Загора.

Мобилен информационен център

На 26.08.2009 г. от 9.30 часа в парк "Баня пиперка", гр. Стара Загора ще бъде позициониран Мобилният информационен център по приемна грижа. Там социални работници ще разясняват какво е приемна грижа и как можете да станете приемен родител. Ако имате въпроси, заповядайте, ние можем да ви отговорим.

"Поправи детството"

Национална годишна среща по приемна грижа "Поправи детството"

23 - 25.10.2009 г., гр. Пловдив
http://detstvo.detebg.org/?go=menu&menuId=10

Национална годишна среща по приемна грижа „ПОПРАВИ ДЕТСТВОТО”

Национална годишна среща по приемна грижа
"Поправи детството"
23 - 25.10.2009 г., гр. Пловдив

Безплатен курс за бременни стартира през септември

Звено „Майка и бебе” към Сдружение „Самаряни” организира вторият безплатен курс за бременни жени за 2009 г. Очаква се курсът да започне през месец септември. До момента желание за участие са заявили шест бременни дами. За да стартира безплатният курс за бременни е необходимо да се събере група от 10 участници. Курсът ще се провежда в Зала 1 на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, ул. „Христо Ботев” 205, и ще включва интересни практически упражнения и теория по основни теми, свързани с бременността и раждането. По традиция от 2006 г. до сега Сдружение „Самаряни” организира по два безплатни курса годишно. Нашата основна цел е да предоставим възможност на жените да получат най-актуална информация от специалисти в областта. За записвания: Илина Терзиева, координатор Звено „Майка и бебе”, тел.: 042/68 14 53, моб. тел.: 0878/ 394 231

Расте броят на децата отведени от родителите си

Властите във Великобритания отбелязват нарасналия брой на отвлечени деца от страната. Повечето от тях са прехвърлени нелегално извън граница. От 2005 година насам броят им се е увеличил с 1/5 до близо 500 деца.

Областния център по приемна грижа проведоха информационна среща с Команден състав на поделение № 48430

Областния център по приемна грижа проведоха информационна среща с Команден състав на поделение № 48430

На 06.08.2009 г. от 16.00 ч. социалните работници от Областния център по приемна грижа проведоха информационна среща с Команден състав на поделение № 48430. Подполковник Халваджиев оказа съдействие за организирането на срещата на територията на поделението.

Мобилният център по приемна грижа за втори път в Казанлък

Мобилният център по приемна грижа за втори път в Казанлък

Мобилният център по приемна грижа ще бъде за втори път на площад „Севтополис” в Казанлък на 6 август 2009 г от 10.00 часа. В интервала от 10.00 до 13.00 часа двама социални работници от Областен център по приемна грижа, гр. Стара Загора, ще запознаят казанлъчани с възможностите и начините по които могат да помогнат на децата от старозагорските институции.
През това време социални работници и доброволци към Сдружение „Самаряни” ще раздават информационни материали и книжки с детски истории.

Откриване на Мобилен център по приемна грижа в Стара Загора

Откриване на Мобилен център по приемна грижа в Стара Загора

На 5 август 2009 г. от 10.30 в парк „Пети октомври”, гр. Стара Загора, ще бъде открит Мобилен информационен център по приемна грижа. Инициативата се реализира със съдействието на Община Стара Загора. Социални работници от Областния център по приемна грижа от 10.30 до 13.00 часа ще бъдат в парка и ще информират гражданите за социалната услуга „приемна грижа”.
През това време социални работници и доброволци към Сдружение „Самаряни” ще раздават информационни материали и книжки с детски истории. За малките ще има обособен детски кът, където ще могат да рисуват, апликират и моделират с пластелин, докато социалните работници разговарят с родителите им.