-A A +A
Четвъртък 24 Януари 2019

Нова обучителна група за кандидат приемни семейства

Нова обучителна група за кандидат приемни семейства

Областният център по приемна грижа Стара Загора стартира новата година с обучение на кандидати за приемни родители. То ще протече в рамките на пет дни: 12, 17, 21, 24 и 31 януари.

Обучението се провежда в групова форма и в него участват осем семейства, живеещи на територията на старозагорска област. В него преобладават интерактивните методи и то следва преживелищния подход. Идеята му е кандидатите да се поставят в ролята на приемни родители, за да могат да вземат в последствие информирано решение дали искат да продължат с кандидатстването си за приемно семейство.

Обучението дава възможност и на специалистите от Областния център по приемна грижа, които го провеждат, да опознаят кандидатите и им помага в изготвянето на бъдещата оценка. За целта обучителите предлагат на участниците ролеви игри, работа в малки групи, различни дискусии, малко теория и прожекция на тематични филми. Чрез всичко това кандидатите имат възможност да преживеят предварително една част от съпътстващите ги емоции и чувства.