-A A +A
Вторник 14 Август 2018

Нека заедно да разкажем за приемната грижа в Стара Загора

На 6.04.2009 година Областният център по приемна грижа към Сдружение „Самаряни” с помощта на Дирекция „Социално подпомагане”, АРК – България и УНИЦЕФ – България организират обществена дискусия на тема: „Нека заедно да разкажем за приемната грижа в Стара Загора”.
Дискусията ще се проведе в конферентната зала на Областна администрация, която се намира на бул. "Цар Симеон Велики" 108.
Срещата ще започне в 11 часа и по програма ще продължи до 13.
Водещ на дискусията ще бъде г-жа Ани Салич – посланик на УНИЦЕФ – България и журналист от БТВ.
Форумът ще бъде открит от областния управител на област Стара Загора Мария Нейкова.
Основните теми, по които ще се дискутира са две.
Първата е свързана с нуждите, с които се сблъскват приемните родители при отглеждането на приемните деца. Тази тема ще бъде съпроводена с разкази на приемни родители.
Втората точка, която ще бъде обсъдена на срещата е относно ролята на медиите при отразяването и популяризирането на приемната грижа.
Гости на дискусията „Нека заедно да разкажем за приемната грижа в Стара Загора” ще бъдат специалисти от различни сфери на живота. Поканени са лични лекари и специалисти, които са лекували приемни деца. Ще присъстват учители, възпитатели и директори на училища и детски градини. Ще има представители и на Ресурсен център – град Стара Загора. Поканени са и социални работници от дирекциите „Социално подпомагане” от областта, кметовете на общините или техни представители и разбира се медии от област Стара Загора. Ще се включат и четиримата посланика на приемната грижа в нашата област.
Целта на дискусията е да се сподели опита на приемните семейства, на специалистите, които работят с приемни семейства и деца и да се чуе обществената позиция на хора, които имат впечатления и са се докоснали до приемните деца и приемните семейства.