-A A +A
Четвъртък 24 Януари 2019

Милиони деца годишно биват експлоатирани сексуално

Милиони деца годишно биват експлоатирани сексуално

Въпреки напредъка в областта на законите за закрила на децата тези постановления в много страни не се прилагат правилно. Това са думи на актьора Роджър Мур известен с участията си в няколко филма за Джеймс Бонд. Посланикът на добра воля към УНИЦЕФ представи в Берлин доклад на организацията, в който е описано, че над 220 милиона деца по света са експлоатирани сексуално. От тях 150 милиона са момичета под 18 години. А момчетата са 73 милиона.
Според данните на Световния фонд на ООН за децата (УНИЦЕФ) стотици хиляди деца са продавани годишно извън родните си места за сексуални цели. Според конкретните примери на съставителите на доклада във Филипините между 60 хил. и 100 хил. деца са жертви на сексуалната търговия. Кенийските плажове пък са пълни с около 15 000 деца, които проституират. А в Бангладеш средната възраст на жертвите на сексуална експлоатация е 13 години.
Според Роджър Мур развитието на новите технологии са довели до истински взрив в разпространението на кадри с порнографско съдържание. Данните показват, че всяка година милиони момичета и момчета са принудени да продават телата си или да се снимат за порнографски снимки или клипове.