-A A +A
Сряда 15 Август 2018

Детски градини

Информационните срещи в детските градини са един от сериозните приоритети на Областния център по приемна грижа. До този момент са проведени 11 срещи в 11 детски градини в област Стара Загора.
Шест от срещите са се осъществили през декември 2008 година, а останалите пет са извършени в първите два месеца на 2009 година. Една от информационните срещи е проведена в детска градина в град Казанлък.
В близките дни са планирани още две срещи в две нови детски градини. Едната ще се осъществи днес, девети март 2009 година, от 12 часа в детска градина „Патиланско царство”. Другата ще се проведе на 18 март в Целодневна детска градина №25.
Целта на социалните работници от ОЦПГ на тези срещи е да запознаят персонала на детските градини с приемната грижа. Една от причините за това е, че някои от тях могат да решат да кандидатстват за приемни родители. Другата е, че поради увеличаващия се брой на приемните родители и приемните деца се увеличава възможността приемни деца да посещават някоя от детските градини в областта. Поради това социалните работници се опитват чрез дискусии, материали и прожектиране на подходящи филми да подготвят персонала на детските градини за евентуалните им бъдещи грижи за приемни деца.