-A A +A
Четвъртък 15 Ноември 2018

ДА на НЕсилието над деца

ДА на НЕсилието над деца

19.11.2010 година е Световен ден на превенция срещу детското насилие!

За сдружение „Самаряни“ се е превърнало в „дълг“ да провокира съпричастието на обществото по повод редица наболели проблеми. Насилието над деца е един от тях, затова сдружението разпространява жълтата панделка „ДА на НЕсилието над деца“.

„Самаряни“ канят всички социално отговорни личности да разпространяват този символ, поне на този ден. От сдружението смятат, че социалните мрежи са едно от най-бързите и ефективни средства за организиране на масови прояви. Поради тази причина те подканват всички притежатели на Фейсбук профил да разнесат идеята за жълтата панделка като символ на тяхната позиция за превенцията на детското насилие.

„ОСТАВИ И ТИ СВОЕТО „ДА“ – помогни да разпространим жълтата панделка „Да на НЕсилието над деца!“, сложи я поне на този ден на своя фейсбук профил и давай пример на своето и бъдещите поколения – вземи участие в изграждане на култура на превенция срещу детското насилие!“

Идеята на инициативата е да се привлече вниманието и провокира общественото мнение, защото „детското насилие е проблем на цялото гражданско общество“, и ние като част от него трябва твърдо да заявим своята позиция и да се борим за решаването на проблемите, а какво по-ефективно от това да даваме пример на своето и бъдещите поколения.

Нека жълтата панделка се превърне в „оръжие“ на родители, деца и възрастни, които да напомнят, че насилието над деца и жестокостта са неприемливи и недопустими и че трябва да бъдат предприети мерки за изкореняването им.