-A A +A
Сряда 12 Декември 2018

Все повече хора знаят за приемната грижа

Все повече хора знаят за приемната грижа

На 9 февруари, когато се навършиха четири години приемна грижа в нашия град, специалистите от ОЦПГ, Стара Загора, заедно с доброволци, информираха близо 500 граждани относно приемната грижа. Малчуганите получиха балон, а техните родители – информационна брошура. Неусетно, централната част на град Стара Загора „пожълтя“ – хора в жълто, носеха жълти балони и посрещаха усмивките на малките деца. „Колко много хора знаят за приемната грижа и ни посрещат с топли чувства“ – беше причината и усмивките на специалистите по приемна грижа да не могат да останат скрити. След четири години усилия на различни хора - екипи, институции, местни и национални медии, разпознаваемостта на приемната грижа е факт.
По случай четвъртата си годишнина, вдъхновена от нестихващия ентусиазъм за работа, посветена на каузата „приемна грижа“ ОЦПГ, Стара Загора, организира събитие и кани всички заинтересувани граждани „На чай с приемни семейства в Историческия музей“.
„Заповядайте на чай да научете повече за приемната грижа! В среща-разговор с опитни приемни семейства ще можете да получите отговори на вашите въпроси.“ –канят от ОЦПГ, Стара Загора. Какво по-добро от това да чуеш от вече опитни приемни семейства за трудните и щастливи моменти, за ползите и предизвикателствата; за това, какво е да си приемно семейство?; как се взима подобно решение?; как мога да стана приемен родител?; и отговори на още много други въпроси.
Събитието се реализира с подкрепата на Регионален исторически музей, Стара Загора. Участие ще вземат приемни семейства, споделили своята история и в „Такъв е животът“ по BTV.
На 16 Февруари (сряда) от 17:00 часа в РИМ, заповядайте на чай, за да си поговорим за приемната грижа. Очакваме ви!