-A A +A
Четвъртък 17 Януари 2019

БМЧК и "Самаряни" ще отговарят на въпроси по "приемна грижа"

БМЧК и "Самаряни" ще отговарят на въпроси по "приемна грижа"

В първата седмица на новата учебна година, Българския младежки Червен кръст в област Стара Загора (БМЧК) и Сдружение "Самаряни" ще запознаят любознателните с приемната грижа.

На 19 септември стартира информационна кампания „Всички имаме грижата” на доброволци от Българския младежки Червен кръст в област Стара Загора в партньорство със Сдружение „Самаряни“.

„Всички имаме грижата” е Национална доброволческа информационна кампания по приемна грижа, която е част от проект „Социална програма за подкрепа на деца и младежи, напускащи социални институции” на Български младежки Червен кръст.

Кампанията в старозагорско ще продължи до 23 септември, като доброволците от общините Чирпан, Казанлък и Раднево ще разпространят информационни материали в централните части на градовете, а за Стара Загора ще бъде разкрит информационен кът в парк „Алана”. Там, всеки ден от 10 до 12 часа, доброволците от БМЧК – Стар Загора съвместно със специалисти от Областен център по приемна грижа Стара Загора към “Самаряни”, ще отговарят на въпроси свързани с приемното родителство.

Не всеки може да СТАНЕ приемен родител, но всички можем да ги подкрепим в усилията им. Тази кампания е подкрепата на младите доброволци от БМЧК за приемната грижа.