-A A +A
Понеделник 22 Октомври 2018

Ани Салич ще посети Областния център по приемна грижа към Сдружение “Самаряни”

Ани Салич, водеща на BTV новините и посланик на добра воля на UNICEF-България, ще посети Областния център по приемна грижа към Сдружение “Самаряни”. Повода за нейната визита е интересът й към развитието на кампанията по приемна грижа “Приеми ме!”, която стартира през 2007 г. в гр. Стара Загора и се реализира от единственият в страната специално обучен за работа с приемни семейства екип.
На 27 април /понеделник/ 2009 г. ТВ водещата ще се срещне с г-жа Диана Димова-изпълнителен директор на Сдружение “Самаряни” и със специалистите по приемна грижа, за да обсъдят кампанията, след което ще направи срещи и интервюта с няколко приемни семейства.
На 28 април /вторник/ 2009 г., в 14:30 ч. в Зала 2 на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, гр. Стара Загора, ул. “Христо Ботев” 205, г-жа Ани Салич ще даде 30 минутен брифинг. Тя ще сподели своите впечатления от екипа на Сдружение “Самаряни”, приемните семейства и развитието на информационната кампания по приемна грижа в област Стара Загора. Повече за кампанията по приемна грижа:
Успешното развитие на услугата приемна грижа като алтернатива на институциите за деца се разглежда като ключов момент от реформата на системата за грижи за децата. Приемната грижа позволява на децата, лишени от родителска грижа, да растат в семейна среда. Целта е да получат максимално добра грижа и възможност за развитие. Приемната грижа е социална услуга, която дава реална възможност за намаляване броя на децата, настанени в институции.
Кампанията се реализира от Сдружение “Самаряни“ в партньорство с Община Стара Загора, УНИЦЕФ и АРК –България.
Отправяме покана към всички журналисти да заповядат на брифинга на 28 април, от 14:30 ч. в Зала 2 на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, гр. Стара Загора, ул “Христо Ботев” 205.