-A A +A
Събота 17 Ноември 2018

Акция по кръводаряване

14 Юни е Международният ден на доброволните кръводарители’ 2009. Този ден е специален; ден, в който целия свят изказва своята благодарност към всеки един доброволец, който безвъзмездно е дарил кръв, спасявайки нечий живот. Този ден цели да популяризира необходимостта от безопасна кръв, да изрази благодарност и да почете тези, които даряват кръв, а така също и да насърчи настоящи и потенциални донори да даряват редовно на доброволен принцип, без заплащане.
Във връзка с Международния ден на кръводарителите, Сдружение “Самаряни” съвместно с Районен център по трансфузионна хематология организират акция по кръводаряване.
Тя ще се проведе на 12 юни 2009 г. от 10.00 до 14.00 ч. в Комплекса за социални услуги за деца и семейства, ул. “Христо Ботев” 205, гр. Стара Загора.
Тази кръводарителска акция ще бъде първата за 2009 г., като предвиждаме да поставим традиция и да реализираме по две кампании годишно. Недостиг на кръв от всички кръвни групи има винаги през лятото и около зимните празници, затова ръководството и екипът на Сдружение “Самараяни” ще подкрепят всички неуждаещи се от кръвопреливане през тези най-рискови месеци.
В Стара Загора има 13 деца и 11 млади хора, които живеят благодарение на доброволно дарена кръв. За да ги подкрепим се обръщаме към всички наши партньори, симпатизанти и доброволци с поканата: Бъдете заедно с нас в този хуманен акт – кръводаряване и нека заедно да дарим живот!
На този ден, съвместно с целия свят, желаем да кажем на онези много „специални“ хора, които даряват кръв и осигуряват безопасни кръвни съставки: Не преставайте да вършите добро, не преставайте да дарявате, не преставайте да подарявате живот! Към всеки един, който все още не е дарявал кръв, апелираме: Станете кръвоДАРИТЕЛИ! Направете си труда и дарете кръв!

За допълнителна информация:
Добромира Петрова
„Връзки с обществеността”
Сдружение „Самаряни”
моб. тел.: 0878 394 215
eл. поща: [email protected]  
eл. адрес: www.samaritans.bg